Nieuws

Streekfestival 2024 Zaterdag 2 november Evertshuis Bodegraven

 

Inmiddels heeft het 15e orkest zich ingeschreven voor het Streekfestival 2024 dat zal plaatsvinden op zaterdag 2 november in het Evertshuis in Bodegraven. Orkesten die zich nog willen inschrijven worden vanaf nu op de wachtlijst geplaatst.

 

Evon Zevenbergen winnaar  Battle der Alphense en Bodegraafse Maestro’s zaterdag 17 juni 2023 
Evon Zevenbergen winnaar Battle der Alphense & Bodegraafse Maestro’s 2023!
Tijdens de repetitie, 2 weken geleden in Zwammerdam, werd al duidelijk dat alle maestro’s er allemaal vol voor zouden gaan en vanmiddag dirigeerden ze dus met passie het Fanfare Promotie Orkest tijdens hun keuzestukken.
Na de puntentelling, waarbij het zeer close was, mochten uiteindelijk Evon Zevenbergen, Kaylee Baggerman en Rens van Renssen zich opmaken voor de finale ronde waarbij ze alle drie de Hongaarse Dans nr 5 dirigeerden. Evon Zevenbergen werd daarna tot Maestro 2023 uitgeroepen, Kaylee en Rens behaalden in de finale beide evenveel punten en werden dus gedeeld 2e.
Michiel Grauss, burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk (vorige week zelf nog deelnemer aan de Bodegraafse Maestro) overhandigde Evon de Alphense Maestro trofee 2023 en een bos bloemen. Daarna ontvingen alle andere maestro’s van Cora Blanken van Stichting Streekfestival hun Maestro 2023 deelname certificaat en van Michiel een mooi boeket.
Last but not least werden juryleden Aubrey Snell en Joop Nijholt en presentator Rob Buis bedankt en in het zonnetje gezet door Cora en natuurlijk ontvingen ook zij een mooie bos bloemen.
 

 

Kaylee Baggerman winnares van de  Bodegraafse Maestro zaterdag 10 juni 2023
Kaylee Baggerman winnares Bodegraafse Maestro 2023!
Wat was dit een spannende editie van de Bodegraafse Maestro! Alle kandidaten hadden zich bijzonder goed voorbereid op het dirigeren van hun keuze werk met als gevolg dat het kiezen van 3 finalisten geen gemakkelijke taak werd voor orkestleden en juryleden John Boumans en Lyan Verburg.
 
Tanja van Viegen, Robin Kersbergen, Annemarie Visser, Hans van Dijk, Saskia Nagel, Michiel Grauss, Kaylee Baggerman en Cor de Raadt dirigeerden vol overgave het Fanfare Promotie Orkest. Het publiek mocht luisteren naar uitvoeringen van: I Will Survive, Olympic Fanfare, Smoke on the Water, Hongaarse Dans No 5, Wilhelm Tell en Sugar.
Tijdens het tellen van de stemmen traden de dansleerlingen van dansschool I’m In Motion van Frency van Duijn op met 2 leuke flashmob dansen en zij werden daarbij begeleid door het FPO onder leiding van Lucienne de Valk.
 
Annemarie Visser, Kaylee Baggerman en Saskia Nagel mochten door naar de finale ronde waarbij ze alle drie het bekende Slavenkoor uit de opera Nabucco van Giuseppe Verdi dirigeerden. Kaylee dirigeerde het orkest met vaste hand en veel gevoel en werd na afloop van de finale uitgeroepen tot Bodegraafse Maestro 2023!
 
Onze grote dank gaat uit naar Ons Fonds, de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk, de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Garage Van der Hee Zwammerdam, mede dankzij uw steun konden wij de Bodegraafse Maestro 2023 organiseren!
 
 

Arjan Griffioen Bodegraafse Maestro 2022

 

Op het Raadhuisplein ging op zaterdag 11 juni om 13.00 uur de Bodegraafse Maestro van start. Voor de vierde keer namen inwoners van Bodegraven zonder orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Bodegraafse Maestro 2022. Vorig jaar was Esther van Lunteren de winnaar van de trofee.

Saskia van den Akker, Jan Oostveen, Marlies Donker, Monique Jonker, Martina Bloemzaad, Annemiek Oskam, Arjan Griffioen en Arjan de Knikker waagden een poging om de finale te bereiken. Ze kregen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury dit jaar bestond uit Lyan Verburg en John Bouwman.

In de voorronde konden de Maestro’s kiezen uit een zestal werken uit verschillende genres. In de finale kwam Lord of the Dance op de lessenaar, de finalisten dirigeren in de finale alle drie hetzelfde werk.

 

Tijdens de pauze tussen de wedstrijd en de finale had het FPO een verrassing voor het publiek door samen met leerlingen van de basisscholen en Studio Forza het nummer Happy uit te voeren waarbij de leerlingen als een Flashmob vanuit het publiek naar voren kwamen om een enthousiaste dans uit te voeren op het bekende popnummer.

Samen met Marlies Donker en Saskia van den Akker mocht Arjan Griffioen door naar de finale waarna Arjan de meeste stemmen kreeg en hij zich nu een jaar lang Bodegraafse Maestro mag noemen.

Voor de Maestro 2022 ontvingen we sponsoring van Rotary Bodegraven, de culturele commissie en Garage Van der Hee uit Zwammerdam.

 

 

Rens van Renssen Alphense Maestro 2022

Op het Rijnplein ging op zaterdag 18 juni om 13.00 uur de Alphense Maestro van start. Daar voor de zesde keer namen Alphenaren zonder orkestervaring plaats op de bok van het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Alphense Maestro 2022. Vorige keer(2019) was Frangken Tuhumena de winnaar van de trofee. Dit keer ging Rens van Renssen er met de titel vandoor.

 

Erik van Zuylen, Jan van den Bosch, Dirk Scholte, Rens van Renssen, Naomi Snell, Thérèse Jacobs, Dick van Smirren, Arjan Wille en Heleen Vermeulen waren de kandidaten die een poging deden de finale te bereiken. Ze kregen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO.

 

De deskundige jury die dit jaar bestond uit Joop Nijholt, Ingrid Slangen en Aubrey Snell. Samen met het orkest bepaalde de jury welke 3 kandidaten door gingen naar de finale. Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1e editie, introduceerde alle Maestro’s bij het publiek.

 

In de voorronde kunnen de Maestro’s kiezen uit een zestal werken uit verschillende genres. De finalisten Dirk Scholte, Thérèse Jacobs en Rens van Renssen dirigeerden in de finale alle drie hetzelfde werk. Rens van Renssen werd door de jury en het orkest aangewezen als winnaar. Hij mag zich een jaar lang Alphense Maestro noemen.

Voor de Alphense Maestro 2022 ontvingen we sponsoring van Gemeente Alphen aan den Rijn en Garage van der Hee Zwammerdam.