Nieuws

Zaterdagmiddag 10 juni Bodegraafse Maestro 2023

Raadhuisplein 13:00 – 16:00 Dit wil je niet missen, om 13:00 gaan 10 bekende inwoners uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk met elkaar de strijd aan op de bok voor de titel Bodegraafse Maestro 2023. Ook dit jaar hebben wij weer een verrassing in petto voor het publiek dus “save the date!”

 

Zaterdagmiddag 17 juni Battle der Alphense en Bodegraafse Maestro’s 2023 
Battle der Alphense & Bodegraafse FPO Maestro’s 2023
zaterdagmiddag 17 juni 13:00 – 16:00 Rijnplein Alphen aan den Rijn
 
We zijn trots te mogen melden dat we dit jaar wel een heel mooie en zeer speciale editie gaan organiseren van de Alphense Maestro. Op zaterdagmiddag 17 juni zullen de winnaars & finalisten van de afgelopen jaren van de FPO Maestro’s in Alphen aan den Rijn en Bodegraven het tegen elkaar gaan opnemen en gezamenlijk gaan strijden om de titel Alphense Maestro 2023!
Mooie stukken waarbij de maestro’s echt aan de bak moeten om het orkest door het stuk te leiden en daarbij ook nog eens hun eigen interpretatie van het werk over te brengen. Kortom, garantie voor een spectaculaire middag waarbij op het scherpst van de snede gestreden zal worden voor de titel Alphense Maestro 2023 Zet deze datum dus alvast maar in de agenda, dit wil je niet missen!
 
We wensen alle Maestro’s heel veel plezier en succes met de voorbereidingen. De Alphense Maestro is gratis toegankelijk voor publiek en genoeg plek om te zitten en wat lekkers ter drinken & eten op de leuke terrassen rondom het orkest, deelnemers en jury. De Alphense Maestro 2023 trofee is gesponsord door Garage Van der Hee Zwammerdam.
Tot zaterdagmiddag 17 juni 13:00 -16:00 Rijnplein Alphen a/d Rijn
 

Arjan Griffioen Bodegraafse Maestro 2022

 

Op het Raadhuisplein ging op zaterdag 11 juni om 13.00 uur de Bodegraafse Maestro van start. Voor de vierde keer namen inwoners van Bodegraven zonder orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Bodegraafse Maestro 2022. Vorig jaar was Esther van Lunteren de winnaar van de trofee.

Saskia van den Akker, Jan Oostveen, Marlies Donker, Monique Jonker, Martina Bloemzaad, Annemiek Oskam, Arjan Griffioen en Arjan de Knikker waagden een poging om de finale te bereiken. Ze kregen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury dit jaar bestond uit Lyan Verburg en John Bouwman.

In de voorronde konden de Maestro’s kiezen uit een zestal werken uit verschillende genres. In de finale kwam Lord of the Dance op de lessenaar, de finalisten dirigeren in de finale alle drie hetzelfde werk.

 

Tijdens de pauze tussen de wedstrijd en de finale had het FPO een verrassing voor het publiek door samen met leerlingen van de basisscholen en Studio Forza het nummer Happy uit te voeren waarbij de leerlingen als een Flashmob vanuit het publiek naar voren kwamen om een enthousiaste dans uit te voeren op het bekende popnummer.

Samen met Marlies Donker en Saskia van den Akker mocht Arjan Griffioen door naar de finale waarna Arjan de meeste stemmen kreeg en hij zich nu een jaar lang Bodegraafse Maestro mag noemen.

Voor de Maestro 2022 ontvingen we sponsoring van Rotary Bodegraven, de culturele commissie en Garage Van der Hee uit Zwammerdam.

 

 

Rens van Renssen Alphense Maestro 2022

 

Op het Rijnplein ging op zaterdag 18 juni om 13.00 uur de Alphense Maestro van start. Daar voor de zesde keer namen Alphenaren zonder orkestervaring plaats op de bok van het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Alphense Maestro 2022. Vorige keer(2019) was Frangken Tuhumena de winnaar van de trofee. Dit keer ging Rens van Renssen er met de titel vandoor.

 

Erik van Zuylen, Jan van den Bosch, Dirk Scholte, Rens van Renssen, Naomi Snell, Thérèse Jacobs, Dick van Smirren, Arjan Wille en Heleen Vermeulen waren de kandidaten die een poging deden de finale te bereiken. Ze kregen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO.

 

De deskundige jury die dit jaar bestond uit Joop Nijholt, Ingrid Slangen en Aubrey Snell. Samen met het orkest bepaalde de jury welke 3 kandidaten door gingen naar de finale. Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1e editie, introduceerde alle Maestro’s bij het publiek.

 

In de voorronde kunnen de Maestro’s kiezen uit een zestal werken uit verschillende genres. De finalisten Dirk Scholte, Thérèse Jacobs en Rens van Renssen dirigeerden in de finale alle drie hetzelfde werk. Rens van Renssen werd door de jury en het orkest aangewezen als winnaar. Hij mag zich een jaar lang Alphense Maestro noemen.

Voor de Alphense Maestro 2022 ontvingen we sponsoring van Gemeente Alphen aan den Rijn en Garage van der Hee Zwammerdam.