Fanfare Promotie Orkest

Stichting Streekfestival heeft het Fanfare Promotie Orkest opgericht dat zich als doel stelt om de orkestvorm fanfare als Nederlands cultureel erfgoed te promoten en te behouden. Hierbij gaat het om een concert-fanfare, een orkestvorm die voornamelijk in Nederland en België voorkomt. De concertfanfare geniet bij het grote publiek nog geen grote bekendheid.
      
fpo-maestro-2015 
Vaak denkt men bij de naam fanfare nog aan muzikanten die in uniform op straat marcheren. Om deze beeldvorming te wijzigen  is het belangrijk om het grote publiek kennis te laten maken met de hedendaagse vorm van de fanfare. Het Fanfare Promotie Orkest (FPO) bestaat uit saxofonisten, koperblazers en slagwerkers die als bevlogen amateurs spelen in diverse verenigingen uit het Groene Hart en daar buiten. Als ambassadeurs van de concert- fanfare willen zij graag hun fanfareorkest muziek aan publiek laten horen die hier normaliter niet zo snel mee in aanraking zou komen. Voor meer informatie over het FPO zie: https://fanfarepromotieorkest.nl/
Tournee FPO naar Zweden & Denemarken juni 2024
 
Met deze mooie groep fantastische muzikanten gaan we in juni op tournee naar Zweden & Denemarken. In Zweden gaat het FPO samenwerken en dubbelconcerten geven ism Helsingborgs Brassband en in Denemarken gaan we optreden samen met het Kopenhagens Post-Orkester 

 
Evon Zevenbergen winnaar  Battle der Alphense en Bodegraafse Maestro’s zaterdag 17 juni 2023 
Evon Zevenbergen winnaar Battle der Alphense & Bodegraafse Maestro’s 2023!
Tijdens de repetitie, 2 weken geleden in Zwammerdam, werd al duidelijk dat alle maestro’s er allemaal vol voor zouden gaan en vanmiddag dirigeerden ze dus met passie het Fanfare Promotie Orkest tijdens hun keuzestukken.
Na de puntentelling, waarbij het zeer close was, mochten uiteindelijk Evon Zevenbergen, Kaylee Baggerman en Rens van Renssen zich opmaken voor de finale ronde waarbij ze alle drie de Hongaarse Dans nr 5 dirigeerden. Evon Zevenbergen werd daarna tot Maestro 2023 uitgeroepen, Kaylee en Rens behaalden in de finale beide evenveel punten en werden dus gedeeld 2e.
Michiel Grauss, burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk (vorige week zelf nog deelnemer aan de Bodegraafse Maestro) overhandigde Evon de Alphense Maestro trofee 2023 en een bos bloemen. Daarna ontvingen alle andere maestro’s van Cora Blanken van Stichting Streekfestival hun Maestro 2023 deelname certificaat en van Michiel een mooi boeket.
Last but not least werden juryleden Aubrey Snell en Joop Nijholt en presentator Rob Buis bedankt en in het zonnetje gezet door Cora en natuurlijk ontvingen ook zij een mooie bos bloemen.
 
Kaylee Baggerman winnares van de  Bodegraafse Maestro zaterdag 10 juni 2023
Kaylee Baggerman winnares Bodegraafse Maestro 2023!
Wat was dit een spannende editie van de Bodegraafse Maestro! Alle kandidaten hadden zich bijzonder goed voorbereid op het dirigeren van hun keuze werk met als gevolg dat het kiezen van 3 finalisten geen gemakkelijke taak werd voor orkestleden en juryleden John Boumans en Lyan Verburg.
 
Tanja van Viegen, Robin Kersbergen, Annemarie Visser, Hans van Dijk, Saskia Nagel, Michiel Grauss, Kaylee Baggerman en Cor de Raadt dirigeerden vol overgave het Fanfare Promotie Orkest. Het publiek mocht luisteren naar uitvoeringen van: I Will Survive, Olympic Fanfare, Smoke on the Water, Hongaarse Dans No 5, Wilhelm Tell en Sugar.
Tijdens het tellen van de stemmen traden de dansleerlingen van dansschool I’m In Motion van Frency van Duijn op met 2 leuke flashmob dansen en zij werden daarbij begeleid door het FPO onder leiding van Lucienne de Valk.
 
Annemarie Visser, Kaylee Baggerman en Saskia Nagel mochten door naar de finale ronde waarbij ze alle drie het bekende Slavenkoor uit de opera Nabucco van Giuseppe Verdi dirigeerden. Kaylee dirigeerde het orkest met vaste hand en veel gevoel en werd na afloop van de finale uitgeroepen tot Bodegraafse Maestro 2023!
 
Onze grote dank gaat uit naar Ons Fonds, de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk, de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Garage Van der Hee Zwammerdam, mede dankzij uw steun konden wij de Bodegraafse Maestro 2023 organiseren!
 
 

Arjan Griffioen Bodegraafse Maestro 2022

Op het Raadhuisplein ging op zaterdag 11 juni om 13.00 uur de Bodegraafse Maestro van start. Voor de vierde keer namen inwoners van Bodegraven zonder orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Bodegraafse Maestro 2022. Vorig jaar was Esther van Lunteren de winnaar van de trofee.

Saskia van den Akker, Jan Oostveen, Marlies Donker, Monique Jonker, Martina Bloemzaad, Annemiek Oskam, Arjan Griffioen en Arjan de Knikker waagden een poging om de finale te bereiken. Ze kregen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury dit jaar bestond uit Lyan Verburg en John Bouwman.

In de voorronde konden de Maestro’s kiezen uit een zestal werken uit verschillende genres. In de finale kwam Lord of the Dance op de lessenaar, de finalisten dirigeren in de finale alle drie hetzelfde werk.

Tijdens de pauze tussen de wedstrijd en de finale had het FPO een verrassing voor het publiek door samen met leerlingen van de basisscholen en Studio Forza het nummer Happy uit te voeren waarbij de leerlingen als een Flashmob vanuit het publiek naar voren kwamen om een enthousiaste dans uit te voeren op het bekende popnummer.

Samen met Marlies Donker en Saskia van den Akker mocht Arjan Griffioen door naar de finale waarna Arjan de meeste stemmen kreeg en hij zich nu een jaar lang Bodegraafse Maestro mag noemen.

Voor de Maestro 2022 ontvingen we sponsoring van Rotary Bodegraven, de culturele commissie en Garage Van der Hee uit Zwammerdam.

Rens van Renssen Alphense Maestro 2022

Op het Rijnplein ging op zaterdag 18 juni om 13.00 uur de Alphense Maestro van start. Daar voor de zesde keer namen Alphenaren zonder orkestervaring plaats op de bok van het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Alphense Maestro 2022. Vorige keer(2019) was Frangken Tuhumena de winnaar van de trofee. Dit keer ging Rens van Renssen er met de titel vandoor.

Erik van Zuylen, Jan van den Bosch, Dirk Scholte, Rens van Renssen, Naomi Snell, Thérèse Jacobs, Dick van Smirren, Arjan Wille en Heleen Vermeulen waren de kandidaten die een poging deden de finale te bereiken. Ze kregen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO.

De deskundige jury die dit jaar bestond uit Joop Nijholt, Ingrid Slangen en Aubrey Snell. Samen met het orkest bepaalde de jury welke 3 kandidaten door gingen naar de finale. Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1e editie, introduceerde alle Maestro’s bij het publiek.

In de voorronde kunnen de Maestro’s kiezen uit een zestal werken uit verschillende genres. De finalisten Dirk Scholte, Thérèse Jacobs en Rens van Renssen dirigeerden in de finale alle drie hetzelfde werk. Rens van Renssen werd door de jury en het orkest aangewezen als winnaar. Hij mag zich een jaar lang Alphense Maestro noemen.

Voor de Alphense Maestro 2022 ontvingen we sponsoring van Gemeente Alphen aan den Rijn en Garage van der Hee Zwammerdam.

 
Hans Sijm winnaar van de Bodegraafse Maestro 2018
De 2e editie van de Bodegraafse Maestro vond plaats op zaterdag 9 juni. Het juryteam van deze Maestro bestond uit Aarlanderveense professionele dirigent John Brouwer en Lyan Verburg, zij is vooral bekend als de dirigente van de Jostiband. De deelnemende maestro’s van 2018 waren: Judith Bouma, Ben Kraan, Jolène Overes, Jan Vergeer, Wieneke Icke, Han Sijm, Marinka Drost, Bram Maarleveld, Lizette Visscher& Arjan van Esveld. Han Sijm werd de overtuigende winnaar van de Bodegraafse Maestro 2018.
 
 
Evon Zevenbergen winnaar van de Alphense Maestro 2018
Op zaterdag 26 mei vond de 4e editie van de Alphense Maestro plaats mmv het Fanfare Promotie Orkest van Stichting Streekfestival. Het professionele juryteam bestond uit de heren Joop Nijholt en Simon Stelling. Tijdens deze prachtige zomerse dag streden Dorien Hazelzet (Apotheek Allart), Esther Hinderks (AVV) Pieter Kalshoven (STC De Rijnstreek), Daniël Othman (City marketeer), Ben Schuttenbeld (Little Stef), Maurice van Tol (Popschool), Evon Zevenbergen (Nieuw Elan) om de fel begeerde titel Alphense Maestro 2018. Na de spannende finale werd Evon Zevenbergen tot Alphense Maestro 2018 uitgeroepen. 
                        
 
Tournee FPO Schotland in barre weersomstandigheden                            
Het werd een bijzondere tournee dit keer van het FPO in februari 2018. Bij aankomst van het orkest in Edinburgh werd Schotland geteisterd door The beast of the East….. het hele land lag plat, hetgeen er uiteindelijk voor zorgde dat geen van de afgesproken concerten doorgang kon vinden en het orkest zelf een last minute concert georganiseerd heeft voor de daklozen van Edinburgh.
De muzikanten vonden dit zeer bijzonder om te mogen doen en  waren daarnaast enorm blij om toch nog een concert te kunnen geven met het orkest.
         
 
Fauve Kok-Langerak winaar van De Bodegraafse Maestro 2017
Op zaterdag 10 juni 2017 organiseerde het Fanfare Promotie Orkest de 1e Bodegraafse Maestro ism Stichting Streekfestival. Op het plein voor het raadhuis  streden Dirk Jan Knol, Fauve Kok-Langerak, Hans Mooren, Esmé Nauta, Jan Stolwijk, Elise Doesema, Lou Brouwer, Esmé Meijer, Maurits Versteegh en Leo Dijkmans om de titel Bodegraafse Maestro 2017. Het juryteam bestond uit Rianne Hoogeveen en Lyan Verburg en de presentatie was in handen van Bea Laport
 
DSC_0484
In de finale ontspon zich een hevige strijd tussen Hans Mooren, Fauve Kok-Langerak en Jan Stolwijk waarbij het tot op het laatste moment spannend bleef wie er tot winnaar uitgeroepen zou worden. Na lang overleg tussen orkest en juryleden werd Fauve uitgeroepen tot Bodegraafse Maestro 2017, van harte gefeliciteerd!
 
DSC_0444
 
De Bodegraafse Maestro 2017 werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Rabobank Rijn & Veenstromen, de Culturele Commissie Bodegraven Reeuwijk, Stichting Bonaz en VMD Koster Verzekeringen. 
 
Ed de Leest uitgeroepen tot  De Alphense Maestro 2017!
Op zaterdagmiddag 27 mei 2017 organiseerde het Fanfare Promotie Orkest de 3e editie van De Alphense Maestro. Maestro’s Josepha Verbrugge, Gerry Wiesenhaan, Lotty Kruit, Jeroen Eijkelboom, Chris Hoogendoorn, Christine van den Hoek, Bob Koning, Ed de Leest, Frank de Moel en Bram Strookman streden daar om de titel Alphense Maestro 2017. Na een spannende finale werd Ed de Leest unaniem door jury en orkestleden uitgeroepen tot Alpense Maestro 2017. Van harte gefeliciteerd!                                                   

IMG-20170527-WA0000

Het juryteam bestond uit Joop Nijholt en Ingrid en de presentatie was in handen van Rob Buisman.
De Alphense Maestro 2017 werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van VSB Alphen a/d Rijn e.o, Stichting Rijnkade 1630, Garage Van der Hee, VMD Koster Verzekeringsgroep en de winkeliers van het Rijnplein.                                                     

Alle Alphense Maestro's van 2017

 
Het Fanfare Promotie Orkest
In 2015 heeft het FPO  twee zeer succesvolle projecten georganiseerd. Zaterdag 25 april vond er een zeer bijzondere samenwerking plaats tussen Van der Vlugt & Co met het FPO. In het kader van 70 jaar bevrijding werd er voor een totaal uitverkochte zaal een eenmalige voorstelling gegeven. Op zaterdag 23 mei werd het orkest voor de 2e keer gedirigeerd door 10 Alphense Maestro’s. De winnaar 2015 werd Ingrid Schouten. In 2016 is het orkest van 3 t/m 8 mei op tournee naar Estland geweest. Voorjaar 2018 ging het orkest naar Schotland.
            

 

https://fanfarepromotieorkest.nl