Nieuws

Het 26ste Streekfestival zal plaatsvinden op zaterdag 5 november 2022 in het Evertshuis, Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven  met  de  heren  Danny  Oosterman  &   Rob  Goorhuis  in  het juryteam, de inschrijving is inmiddels geopend. 

Brassband Utrecht

                                                                                                                                                          Esther van Lunteren winnares Bodegraafse Maestro 2019

Op het Raadhuisplein ging op zaterdag 22 juni om 13.00 uur de Bodegraafse Maestro van start. Voor de derde keer namen bekende dorpelingen zonder enige orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Bodegraafse Maestro 2019.

Monique van de Wakker, Esther van Lunteren, Jan Leendert van den Heuvel , Esther Noordergraaf, Rogier van Veen,  Kees Veelenturf, Inge Nieuwenhuizen, Jurgen Kok en Rob Peters waren dit keer de kandidaten. De deskundige jury dit jaar bestond uit Lyan Verburg en John Bouwmans. Rob Buisman was deze middag de presentator.

In de voorronde konden de Maestro’s kiezen uit een zestal werken: Air for the G string, La Cumparsita , Goldfinger, Can Can, Money, Money, Money en Funiculi, Funicula.

Na deze eerste ronde mochten Esther Noordergraaf, Rob Peters en Eshter van Lunteren door naar de finale waarin ze alle drie  het finale stuk Big Spender dirigeerden. Na afloop van deze spetterende finale werd Esther van Lunteren tot winnares van de Bodegraafse Maestro 2019 bekroond.

Het Fanfare Promotie Orkest is een projectorkest dat in een steeds wisselende samenstelling optreedt bij verschillende gelegenheden om de concertfanfare te promoten. Zo zijn ze op reis geweest naar Oslo, Estland en Edinburgh, organiseerden ze in 2019 de 3e Bodegraafse en 5e Alphense Maestro, hebben samen met Van der Vlugt & Co in een voorstelling met het thema bevrijding gespeeld en gaan het orkest in 2020 op reis naar Hongarije.

Frangken Tuhumena winnaar 5e Alphense Maestro 18 mei 2019

Op het Rijnplein ging op zaterdag 18 mei om 13.00 uur de Alphense Maestro van start. Voor de vijfde keer namen Alphenaren zonder orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Alphense Maestro 2019 Fatima Achahboun, Eline Ossevoort, Dorien van der Klauw, Maarten Warnaar, Frangken Tuhumena, Johan Kerling, Mitchell Vreeswijk, Stefan Koren en Perry Kasbergen waren de kandidaten.  Ze kregen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury bestond uit Ingrid Slangen en John Brouwer en Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1e editie was wederom de presentator van dit evenement. In de finale werd door de 3 finalisten Big Spender gedirigeerd waarna Frangken Tuhumena tot Alphense Maestro 2019 werd uitgeroepen.

Streekfestival Jubileum Triple Concert door Nederlandse top blaasorkesten zondag 8 november 2015 groot succes!

Fanfare DSS Aarlanderveen

Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes uit Culemborg, het fanfare orkest van muziekvereniging Door Samenwerking Sterk (DSS) uit Aarlanderveen en Brassband Amsterdam Brass verzorgden ter viering van het 15 jarig jubileum van Stichting Streekfestival en de 20ste editie van het Streekfestival gezamenlijk een mooi en succesvol Triple concert. De drie orkesten brachten een bijzonder en spectaculair programma waarbij medewerking werd verleend door een aantal solisten.