Nieuws

Streekfestival 2019 Zaterdag 2 november in Bodegraven

Het Streekfestival 2019 vindt plaats op zaterdag 2 november Evertshuis, Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven. Het juryteam voor het Streekfestival 2019 bestaat uit de heren Rob Goorhuis & Dick Bolt. Locatie: Evertshuis  http://www.evertshuis.nl

Entree prijs voor publiek € 4,-  Het kaartje geeft recht op vrije toegang gedurende het hele dag & avond programma.Brassband Utrecht

3e Bodegraafse Maestro op zaterdag 22 juni 2019

Op het Raadhuisplein gaat op zaterdag 22 juni om 13.00 uur de Bodegraafse Maestro van start. Voor de derde keer nemen bekende dorpelingen zonder enige orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Bodegraafse Maestro 2019. Vorig jaar werd Han Sijm winnaar van de felbegeerde trofee en dus Bodegraafse Maestro 2018.

Esther van Lunteren, Jan Leendert van den Heuvel ,Esther Noordergraaf, Rogier van Veen, Monique van de Wakker, Kees Veelenturf, Inge Nieuwenhuizen, Jurgen Kok en Rob Peters zijn de kandidaten die dit keer gaan proberen de finale te bereiken. Ze krijgen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury die dit jaar bestaat uit Lyan Verburg en John Bouwmans, zal elk optreden van commentaar voorzien. Samen met het orkest bepaalt de jury welke 3 kandidaten doorgaan naar de finale. Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1e Alphense editie, zal de Maestro’s introduceren.

In de voorronde kunnen de Maestro’s kiezen uit een zestal werken uit verschillende genres. Air van Bach is het klassieke werk, La Cumparsita is een tango, Goldfinger is het thema van de gelijknamige Bond film, de Can Can komt uit Orpheus, het popnummer Money, Money, Money van Abba en Funiculi, Funicula, een Italiaans volksliedje dat iedereen meteen herkent als men het hoort. In de finale staat Big Spender op de lessenaar, de finalisten dirigeren dan allemaal hetzelfde werk.

Het Fanfare Promotie Orkest is een projectorkest dat in een steeds wisselende samenstelling optreedt bij verschillende gelegenheden om de concertfanfare te promoten. Zo zijn ze op reis geweest naar Oslo, Estland en Edinburgh, organiseren ze in 2019 de 3e Bodegraafse en 5e Alphense Maestro, hebben samen met Van der Vlugt & Co een voorstelling met het thema bevrijding gegeven en gaan in 2020 op reis naar Hongarije.

Voor de Bodegraafse Maestro 2019 ontvingen we sponsoring van Rabobank Rijn en Veenstromen en de Bodegraafse Ondernemers Vereniging.

Frangken Tuhumena winnaar 5e Alphense Maestro 18 mei 2019

Op het Rijnplein ging op zaterdag 18 mei om 13.00 uur de Alphense Maestro van start. Voor de vijfde keer namen Alphenaren zonder orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Alphense Maestro 2019 Fatima Achahboun, Eline Ossevoort, Dorien van der Klauw, Maarten Warnaar, Frangken Tuhumena, Johan Kerling, Mitchell Vreeswijk, Stefan Koren en Perry Kasbergen waren de kandidaten.  Ze kregen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury bestond uit Ingrid Slangen en John Brouwer en Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1e editie was wederom de presentator van dit evenement. In de finale werd door de 3 finalisten Big Spender gedirigeerd waarna Frangken Tuhumena tot Alphense Maestro 2019 werd uitgeroepen.

Han Sijm wint Bodegraafse Maestro zaterdag 9 juni 2018

Oud-militair Han Sijm is vanmiddag op het Raadhuisplein De Bodegraafse Maestro 2018 geworden. Jan Vergeer en Bram Maarleveld stonden samen met hem in de finale. De jury, bestaande uit John Brouwer (professioneel jurylid) en Lyan Verburg (orkestleidster van de Jostiband), en het Fanfare Promotie Orkest besloten samen dat Han Sijm de winnaar werd van de tweede editie van het evenement. De andere dirigenten waren: Judith Bouma (huisarts), Jolene Overes (leerkracht), Jan Vergeer (CDA), Ben Kraan (architect), Lizette Visscher (Culturele Commissie), Wieneke Icke (Bureau Bousa), Bram Maarleveld (student, Sem & Sam Kinderfeest), Marinka Drost (Docent Plus) en Arjan van Esveld (Landal Reeuwijk).De presentatie was in handen van Rob Buisman, zelf oud-deelnemer en bevlogen presentator van de Alphense Maestro.

Evon Zevenbergen winnaar Alphense Maestro 26 mei 2018

Op zaterdagmiddag 26 mei 2018 organiseerde het FPO de vierde editie van dit evenement. Bekende Alphenaren Dorien Hazelzet (Apotheek Allart), Esther Hinderks (AVV) Pieter Kalshoven (STC De Rijnstreek), Daniël Othman (City marketeer), Ben Schuttenbeld (Little Stef), Maurice van Tol (Popschool) en Evon Zevenbergen (Nieuw Elan) streden dit keer om de eer zich Alphense Maestro 2018 te mogen noemen. De jury, bestaande uit Alphenaren Joop Nijholt en Simon Stelling voorzag de deelnemers van opbouwend commentaar en samen met de orkestleden wezen ze Evon Zevenbergen na een zeer spannende finale aan als winnaar van de begeerde titel “Alphense Maestro 2018”.

Fauve Kok-Langerak winnares bij de Bodegraafse Maestro 2017! zaterdagmiddag 10 juni Raadhuisplein in Bodegraven

Op zaterdag 10 juni 2017 organiseerde het Fanfare Promotie Orkest de 1e editie van de Bodegraafse Maestro ism Stichting Streekfestival. Op het plein voor het raadhuis  streden Dirk Jan Knol, Fauve Kok-Langerak, Hans Mooren, Esmé Nauta, Jan Stolwijk, Elise Doesema, Lou Brouwer, Esmé Meijer, Maurits Versteegh en Leo Dijkmans om de titel Bodegraafse Maestro 2017.

DSC_0484

Hans Mooren, Fauve Kok-Langerak en Jan Stolwijk  gingen in de finale met elkaar de strijd aan waarna Fauve tot winnares werd uitgeroepen door jury en orkestleden. Het juryteam bestond uit Rianne Hoogeveen en Lyan Verburg, de presentatie was in handen van Bea Laport

DSC_0442

De Bodegraafse Maestro 2017 werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Rabobank Rijn & Veenstromen, de Culturele Commissie Bodegraven Reeuwijk, Stichting Bonaz en VMD Koster Verzekeringen.

De Alphense Maestro 2017 zaterdagmiddag 27 mei locatie Rijnplein Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 27 mei 2017 organiseerde het Fanfare Promotie Orkest de 3e editie van “De Alphense Maestro. Maestro’s Josepha Verbrugge, Gerry Wiesenhaan, Lotty Kruit, Jeroen Eijkelboom, Chris Hoogendoorn, Christine van den Hoek, Bob Koning, Ed de Leest, Frank de Moel en Bram Strookman streden om de titel Alphense Maestro 2017. Het juryteam bestond uit Joop Nijholt en Ingrid Slangen en het geheel werd gepresenteerd door Rob Buisman

Alle Alphense Maestro's van 2017

Na de eerste ronde mochten Jeroen Eijkelboom,  Lotty Kruit en Ed de Leest door naar de finale waarna Ed de Leest uiteindelijk unaniem door jury en orkestleden tot winaar uitgeroepen werd. Hij mag zich nu dus een heel jaar De Alphense Maestro noemen. Namens alle muzikanten van het FPO van harte gefeliciteerd!

Maestro Alphen 2017 latere winnaar wethouder Ed de Leest

De Alphense Maestro 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van VSB Alphen a/d Rijn e.o, Stichting Rijnkade 1630, Garage Van der Hee, VMD Koster Verzekeringsgroep en de winkeliers van het Rijnplein.

Streekfestival Jubileum Triple Concert door Nederlandse top blaasorkesten zondag 8 november 2015 groot succes!

Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes uit Culemborg, het fanfare orkest van muziekvereniging Door Samenwerking Sterk (DSS) uit Aarlanderveen en Brassband Amsterdam Brass verzorgden ter viering van het 15 jarig jubileum van Stichting Streekfestival en de 20ste editie van het Streekfestival gezamenlijk een mooi en succesvol Triple concert. De drie orkesten brachten een bijzonder en spectaculair programma waarbij medewerking werd verleend door een aantal solisten.
Fanfare DSS Aarlanderveen