Nieuws

AUDITIES 1672NU! Een spektakelstuk voor en door Dammenaren

Het Rampjaar 1672 ligt 350 jaar achter ons en Stichting Streekfestival gaat dit herdenken met een spektakelstuk in Zwammerdam

De audities voor de acteurs zijn op zaterdagmiddag 12 en woensdagavond 16 maart

Geef je als je mee wilt doen dus snel op via een mail naar: lm.de.valk@gmail.com . De acteurs ontvangen dan de tekst voor de auditie, de muzikanten en zangers starten dus later en ontvangen daarover nader bericht. De repetities zullen in Zwammerdam plaatsvinden.

De try-out is op woensdagavond 22 juni 2022 en de voorstellingen zijn op 24/25/26 juni. De repetities voor de toneelspelers starten in de week erna en zijn op woensdagavond en zaterdagmiddag. Dit gebeurt deels in groepen zodat niet iedereen elke week 2 repetities heeft maar je moet in basis wel kunnen op woensdagavond en zaterdag overdag.

Voor de zangers en muzikanten starten de repetities op een later moment en dat zijn er ook minder. Wel moet er aan het eind natuurlijk gezamenlijk gerepeteerd worden. Meld je wel alvast aan via de mail.

Via deze link kun je een indruk krijgen van hoe 1672Nu! eruit komt te zien en in deze trailer zit ook onze oproep voor de audities verwerkt: https://youtu.be/5arDt63e8Lg

In basis is het 1672NU! een voorstelling waaraan we zoveel mogelijk Dammenaren willen laten meewerken maar we hebben veel mensen nodig dus aanmeldingen uit de omliggende gemeenten zijn ook van harte welkom! Geef je snel op en doe mee want dit wil je niet missen, tot snel!

Wil je nog meer informatie mail dan naar streekfestival@gmail.com

Foto Boy Hazes

Het 26ste Streekfestival zal plaatsvinden op zaterdag 5 november 2022 in het Evertshuis, Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven  met  de  heren  Danny  Oosterman  &   Rob  Goorhuis  in  het juryteam, de inschrijving is inmiddels geopend. 

Brassband Utrecht

                                                                                                                                                          Esther van Lunteren winnares Bodegraafse Maestro 2019

Op het Raadhuisplein ging op zaterdag 22 juni om 13.00 uur de Bodegraafse Maestro van start. Voor de derde keer namen bekende dorpelingen zonder enige orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Bodegraafse Maestro 2019.

Monique van de Wakker, Esther van Lunteren, Jan Leendert van den Heuvel , Esther Noordergraaf, Rogier van Veen,  Kees Veelenturf, Inge Nieuwenhuizen, Jurgen Kok en Rob Peters waren dit keer de kandidaten. De deskundige jury dit jaar bestond uit Lyan Verburg en John Bouwmans. Rob Buisman was deze middag de presentator.

In de voorronde konden de Maestro’s kiezen uit een zestal werken: Air for the G string, La Cumparsita , Goldfinger, Can Can, Money, Money, Money en Funiculi, Funicula.

Na deze eerste ronde mochten Esther Noordergraaf, Rob Peters en Eshter van Lunteren door naar de finale waarin ze alle drie  het finale stuk Big Spender dirigeerden. Na afloop van deze spetterende finale werd Esther van Lunteren tot winnares van de Bodegraafse Maestro 2019 bekroond.

Het Fanfare Promotie Orkest is een projectorkest dat in een steeds wisselende samenstelling optreedt bij verschillende gelegenheden om de concertfanfare te promoten. Zo zijn ze op reis geweest naar Oslo, Estland en Edinburgh, organiseerden ze in 2019 de 3e Bodegraafse en 5e Alphense Maestro, hebben samen met Van der Vlugt & Co in een voorstelling met het thema bevrijding gespeeld en gaan het orkest in 2020 op reis naar Hongarije.

Frangken Tuhumena winnaar 5e Alphense Maestro 18 mei 2019

Op het Rijnplein ging op zaterdag 18 mei om 13.00 uur de Alphense Maestro van start. Voor de vijfde keer namen Alphenaren zonder orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Alphense Maestro 2019 Fatima Achahboun, Eline Ossevoort, Dorien van der Klauw, Maarten Warnaar, Frangken Tuhumena, Johan Kerling, Mitchell Vreeswijk, Stefan Koren en Perry Kasbergen waren de kandidaten.  Ze kregen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury bestond uit Ingrid Slangen en John Brouwer en Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1e editie was wederom de presentator van dit evenement. In de finale werd door de 3 finalisten Big Spender gedirigeerd waarna Frangken Tuhumena tot Alphense Maestro 2019 werd uitgeroepen.

Streekfestival Jubileum Triple Concert door Nederlandse top blaasorkesten zondag 8 november 2015 groot succes!

Fanfare DSS Aarlanderveen

Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes uit Culemborg, het fanfare orkest van muziekvereniging Door Samenwerking Sterk (DSS) uit Aarlanderveen en Brassband Amsterdam Brass verzorgden ter viering van het 15 jarig jubileum van Stichting Streekfestival en de 20ste editie van het Streekfestival gezamenlijk een mooi en succesvol Triple concert. De drie orkesten brachten een bijzonder en spectaculair programma waarbij medewerking werd verleend door een aantal solisten.